Makrell!

Tid for den ultimate sommermaten som er gratis, sunn og morsom å skaffe. Tid for makrell.

Vi foretrekker den røkt. Her er det vi gjør:

Sløy, og skyll. Skjær helt til skinnet sånn at hver fisk er helt åpen. Strø på rikelig med salt på hver fisk og sett i kjøleskapet. Ihvertfall noen timer, men gjerne over natten. NB! Det kommer ut en god del væske og det er også hensikten.. Varmrøkt makrell er en hit. Vi har en elektrisk røyker, men Abu Røyk (Den med en brenner) eller Gressvig Røyk (den med to) funker utmerket. Strø i røykespon, vi bruker mesquite og blander inn litt fersk einer, men det meste er greit. Vi røyker relativt lenge (30 min plus), men med litt lite spon. Ferskt brød/chiabatta/baguette, rå løk, majones og tomater. En Riesling med bittelitt sødme er heller ikke feil.  

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *