sesongens mat – rødbetblader

Når du kjøper nylig høstet mat rett fra bøndene, får du en bonus som ikke finnes i de vanlige butikkene. Blader til mange rotgrønnsaker er ofte spiselige, men blir fort slappe og stygge og de selges derfor ofte uten.

Sett ovnen på 170 grader, vask bladene og klapp dem tørre med et håndkle. Sleng bladene i en bolle og vend dem i litt olivenolje. De skal bare ha et tynt lag med olje. Vi planlegger å skaffe en spruteflaske. Strø litt salt og pepper på begge sider av bladene og legg dem på bakepapir i langpanna. Stekes i ca 15 min., snu og stek ca 10 min. på den andre siden. NB! Dette varierer ganske mye fra ovn til ovn. Varmluft går en del fortere også. Hold øye med bladene første gangen. Når de er sprø er de ferdige.

beets

De inneholder en del oksalsyre på samme måte som spinat, så folk med nyresten bør være forsiktige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *