Hvem/hva/hvorfor/hvordan?

Det har kommet en god del spørsmål om hvem vi er og hvorfor i all verden vi driver med Nesoddliv. Ikke vær redd for å spørre hvis dette ikke svarer på spørsmål du måtte ha.

Vi er et par som har bodd sammen på Nesodden i over 15 år. Cynthia kom hit fra Kanada, mens Dag er oppvokst her ute.

Vi har alltid vært aktive i lokalmiljøet enten det har vært gjennom barnehagen/skolen, FAU, lavvo på Varden, karateklubben, andelsgård, bondemarked og andre aktiviteter.

Da barna ble litt større gikk det opp for oss at det er mange innflyttere her ute som ikke kjenner til de flotte tingene vi har på halvøya vår. Alt fra Gruvene på Spro, til sanking av sopp, bær og blåskjell. Noe av det flotteste vi vet med å bo på Nesodden er alle de hyggelig tingene vi kan gjøre ute i naturen, som bør være en del av alle barns oppvekst.

Vi har satt dette i system på www.nesoddliv.no

Etter litt tid, med et økende sosialt engasjement har vi funnet ut at det er en del ting her ute som kan forbedres kraftig.

  • Distribusjon av lokalprodusert mat. Det er nesten umulig for lokale produsenter å selge varene sine.
  • En handelslekkasje som er formidabel, både direkte og gjennom det faktum at de fleste butikkene her ute er eid av store kjeder. Det gjør at forsvinnende lite av selv de pengene som blir brukt på Nesodden forblir her.
  • Skape lokale arbeidsplasser. Selv om vi har en eventyrlig kommunikasjon gjennom Nesoddbåten, er det ikke tvil om at vi alle er tjent med et levende næringsliv her ute. I tillegg er det bra for en slunken kommunekasse.
  • Ansvarlig produsert mat skal ikke være et luksusprodukt.

Nesodden har en mengde ildskjeler som gjør en imponerende innsats både lokalt og globalt. Etter mange år med frivillig arbeid, har vi sett litt for ofte hvordan ivrige idealistiske mennesker som ikke er flinke til å si nei brenner ut. Vår ambisjon er å kunne lønne folk fremfor å basere oss på frivillighet. Vi har også som ambisjon å lønne oss selv.

Nesoddliv er et Norsk pilotprosjekt for  www.openfoodnetwork.no (OFN) en non-profit global open source platform, som har åpenhet gjennom hele næringskjeden som et av sine hovedprinsipper.

Det er ikke bare Nesodden som trenger støtte lokalt, og nå er vi i gang med neste fase som blir www.lokalliv.no som skal kunne støtte lokalsamfunn rundt om i landet. Globale verktøy for lokal verdiskapning. Gøy!

http://altifrem.org/hjelp-oss-a-bygge-et-mat-system-vi-elsker/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.