Tre steder du kan kjøpe lokalmat på odden denne helgen!

 

Vi prøver ikke bare å gjøre det lettere for enkeltpersoner, men også restauranter. I fremtiden bør kommunen, skoler og barnehager benytte handelsplattformen til Nesoddliv. Produsentene får kraftig forbedrede marginer som gir lokal verdiskapning og redusert co2 avtrykk. Man høster på bestilling, noe som reduserer matsvinn. Systemet gjør at kokker, -amatører og profesjonelle, kan planlegge mer sesongmessige menyer etter hva som er best til enhver tid.

Veldig flott å se hvordan produsentene samarbeider for å kunne ha utsalg to steder på en gang. Det er viktig for oss å synliggjøre de lokale produsentene for nye aktører her ute.

Bente Westergård på Hellviktangen er et lysende eksempel på lokalt samarbeid. De arrangerer bondemarkeder for lokalprodusert mat regelmessig gjennom hele sesongen og benytter lokale råvarer i restauranten. Vi håper å se mer av dette rundt om i verden, for det er sånn man kan gjøre en forskjell.

Hans Kjærås ved Ramme Gård i Hvitsten er en av nestorene i økologisk produksjon av grønnsaker. Det å ha regionale produsenter som kan supplere med det vi ikke dyrker lokalt er gull!  

Nesoddliv er et non-profit sosialt initiativ dedikert til å styrke vårt lokalsamfunn sosialt, økonomisk og miljømessig.

Vi er politisk nøytrale, og ønsker ikke å velge side i konflikter. Som en følge av dette er det denne søndagen flere steder man kan kjøpe lokalprodusert mat. Enten man drar til Hellviktangen, Tangen Gård eller bestiller på nettet gjennom Nesoddliv.no

Nesoddliv.no er et pilotprosjekt for Lokalliv.no, som knytter lokale produsenter sammen med lokale forbrukere, og er en offisiell samarbeidspartner med FN’s 17 bærekraftighetsmål. Globale nettverk og smarte digitale løsninger er nøkkelen til smarte nabolag som kan gjøre en forskjell.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.