Nyheter

Tre steder du kan kjøpe lokalmat på odden denne helgen!

  Vi prøver ikke bare å gjøre det lettere for enkeltpersoner, men også restauranter. I fremtiden bør kommunen, skoler og barnehager benytte handelsplattformen til Nesoddliv. Produsentene får kraftig forbedrede marginer som gir lokal verdiskapning og redusert co2 avtrykk. Man høster på bestilling, noe som reduserer matsvinn. Systemet gjør at kokker,…

read more

For et lokalliv på Nesodden!

Dette er en skikkelig livlig tid! På lørdag skal vi være lanternehjelp for Ida Marie Simers som en del av Kulturisten, mens søndagen blir stand på Grønn Festival sammen med Marinereparatørene og Indre Oslofjord Undervannsklubb (IOUK). Vi setter sammen det vi kan og lar folk prøve fridykking i regi av…

read more

Ny nettside! Endelig er Nesoddliv 2.0 oppe og står!

Vi har endelig fått ferdig den nye nettsiden med bedre brukervennlighet og nye funksjoner. Vi i gang med “Tingenes Bibliotek” -Et bibliotek for utstyr og verktøy som dere har fortalt dere ønsker gjennom brukerundersøkelsen vår. Matbutikken er ordentlig integrert sånn at man ikke føler man har havnet et helt annet…

read more

For et år! Denne må du dele ;)

Fordi dere har brukt oss, har vi blitt et system som stimulerer, informerer, integrerer og aktiviserer lokalsamfunnet. Kombinasjonen av smarte globale verktøy, lokalkunnskap og lokalt entreprenørskap i skjønn forening. Takk til alle våre lokale produsenter de som har solgt ved hjelp av Nesoddliv. God dialog og flotte mennesker.. Takk til…

read more

Kjenner du oss?

Lokalt, regionalt og globalt. Vi dekker det hele. Nesoddliv, Lokalliv og Open Food Network Skandinavia kombinerer det nære med det internasjonale. Alt dette skjer fra Nesodden. Her er noen lenker hvis du ønsker å lese mer: i media  

read more

Vikabråten Gård

Vi snakker jo stadig om viktigheten av å vite hvor maten kommer fra. Vikabråten gård er en produsent vi er veldig stolte av å ha med oss. NRK presenterte dem i serien “Der som ingen skulle tru at nokon kunne bu” for en tid tilbake. Denne er verdt å se…

read more

Hvor går pengene dine?

Billig mat? Der var det igjen! et fjott som siterer en tidligere landbruksminister på at “Nordmenn er så glade i billig mat!” Hallo? Vi drar på harryturer til Sverige, eller tar Danskebåten for å kjøpe billig mat, fordi vi ikke får den i Norge. Konkurransetilsynet er åpent bekymret for dagligvare-…

read more

sesongens mat – spaghetti squash

Det er mange mennesker som aldri har hørt om Spaghetti squash, enda mindre vet hvordan å spise en, så vi bestemte oss for å dele en av våre favoritt retter. Lokale, sunn, bra for deg… og dine barn vil elske det! kutte squash i to på langs grav ut frø (Tips: tørk dem…

read more

Epler, kan vi snakke litt om epler?

I en “lokal” matbutikk som selvfølgelig er en av de tre store kjedene, selger de epler. Norske konvensjonelt produserte epler som koster Kr. 34,90 per kilo. Hadde de vært økologiske, hadde de sikkert kostet noe mer. Ved siden av er det Italienske epler til en tier mindre per kilo og…

read more

Lyst på litt ekstrainntekt, kanskje jobbe hjemmefra?

Høsten er her, med alle de flotte tingene som følger med. Har du lyst til å prøve å selge noe gjennom nesoddliv? -Eller kjenner du noen som ikke har hørt om oss, men som kunne? Frukt eller bær, eller kanskje et brød eller fem? her er det bare fantasien som…

read more

sesongens mat – rødbetblader

Når du kjøper nylig høstet mat rett fra bøndene, får du en bonus som ikke finnes i de vanlige butikkene. Blader til mange rotgrønnsaker er ofte spiselige, men blir fort slappe og stygge og de selges derfor ofte uten. Sett ovnen på 170 grader, vask bladene og klapp dem tørre med…

read more

Travle dager?

Vi gjør vårt beste for å gjøre innkjøp av lokal mat enklere. Hvis du betaler på forhånd med VIPPs, vil vi nå ha din bestilling klar i “fast track”. Vi fortsetter med SMS påminnelse, noe som ofte trengs i en travel hverdag.

read more

Lokal verdiskapning

Liker du å lage mat? Er det noe du er ekstra flink til? Har du overskudd av frukt eller bær? Lyst til å prøve og jobbe hjemmefra, eller spe litt på inntekten? Vi vil hjelpe deg. Husk at ved å selge gjennom Nesoddliv kan du produsere på bestilling. Det gir forutsigbarhet…

read more

jo før jo heller

Er du klar over at systemet vårt sletter produkter når de er utsolgt? Det betyr at utvalget krymper utover i hver bestillingsrunde. Hvis du venter til like før vi stenger butikken, ser det ganske trist ut.. Hvis du registrerer deg for nyhetsbrevet vårt, får du en påminnelse.

read more

Redd du skal glemme?

Redd du skal glemme å komme og plukke opp bestillingen din på torsdager ? Det er ingen grunn til å bekymre seg, du er ikke alene 😉 Å gjøre en endring i ukentlige kjøpevaner tar tid, vi forstår det. Vi gjør alt vi kan for å gjøre det enkelt for deg….

read more

Sesongens mat – grønnkål

Chilikåloppskrift Forvarm ovnen til 200 grader Putt grønnkålen i en stor bolle, og hell på litt olivenolje. Bland til oljen er fordelt, dryss med hakket chili eller chilipulver og salt, og bland igjen. Spre grønnkålen utover en stekeplate. Stek i ovnen i 5 minutter, vend grønnkålen, og stek til kantene…

read more

Makrell!

Tid for den ultimate sommermaten som er gratis, sunn og morsom å skaffe. Tid for makrell. Vi foretrekker den røkt. Her er det vi gjør: Sløy, og skyll. Skjær helt til skinnet sånn at hver fisk er helt åpen. Strø på rikelig med salt på hver fisk og sett i…

read more

Fra Mini Maker Day, til mini-birøktere

29 juni inviterte Nesoddliv 10 barn fra Kongleveien Barnehage til en ‘bie og hønedag’. Barna kom på besøk og fikk hilse på og lære om bier, høner og egg. De hilste på Frøya, verdens mest gretne klukkhøne som ruger på 10 egg. Hønebøker og traktortatoveringer fra Norges Bondelag ble behørig…

read more

Vellykket Skaperdag

Fest på Biblioteket! Vi er overveldet over hvor mange som valgte biblio fremfor stranda i går formiddag. Tusen takk for at dere kom på Mini Maker Day. Dere gjorde lørdagen til en fest i skaperglede og kreativitet. Værmeldingen var litt foruroligende. -Ikke lett å konkurrere med stranda, men skapertrang og en…

read more

kodeklubb for barn…

Kidsakoder, Scratch, Makey Makey, littleBits, Strawbees, Makerspaces? Er du eller ungene dine interessert i noe av det ovenstående? Holder du en kodeklubb i kjøkkenet ditt ? – noen av oss gjør allerede dette 😉 Nesoddliv vil gjerne høre fra deg! Vi ønsker å gi barna tilgang til kunnskapen og verktøyet…

read more

Nesodden Karateklubb tør!

Vi har en tendens til å benytte enhver sosial anledning til å til å servere kake, pølse og vafler. Mai og juni er pølse og kakemånedene fremfor noen, med 17 mai, skoleavslutninger, avslutninger av fritidsaktiviteter og så videre. I årets klubbmesterskap klinket noen ildsjeler til med sunne, deilige alternativer, ved siden…

read more

Vipps er på plass

Vi fått på plass Vipps. Det betyr at du kan betale hjemme med mobilen, og sende ungene for å hente varer! På sikt kommer det på plass direkte Vipps-betaling fra nettsidene våre også. Du kan laste ned Vipps appen fra DNB og søk på Nesoddliv. Vi registrere når du har betalt….

read more

Sykling

Sykkelen er et billig, miljøvennlig og effektivt transportmiddel for barn, ungdom og voksne. Samtidig er du som syklist ubeskyttet og utsatt for skader. For å unngå ulykker må du: Kjenne til reglene for sykling i trafikken. Sjekke at sykkelen er i god stand og tilfredsstiller kravene om påbudt utstyr. Sørge…

read more

Hvem/hva/hvorfor/hvordan?

Det har kommet en god del spørsmål om hvem vi er og hvorfor i all verden vi driver med Nesoddliv. Ikke vær redd for å spørre hvis dette ikke svarer på spørsmål du måtte ha. Vi er et par som har bodd sammen på Nesodden i over 15 år. Cynthia…

read more

Endelig!

[rescue_button colorhex=”#89AD71″ url=”https://www.openfoodnetwork.no/nesoddliv/shop” title=”Handle nå” target=”blank” class=”left” border_radius=”3px”]klikk her til å handle nå[/rescue_button]     Dere har muligens hørt rykter om et system for alternativ distribusjon av mat her ute på Nesodden? Isåfall er det muligens www.nesoddliv.no dere har hørt om. Vi er en del av Open Food Network (OFN)…

read more