Lokalmat på odden

Historisk har lokal distribusjon vært hjørnestenen for lokale produsenter, og Norge, med vårt klima, har vært preget av en stor grad av vekselbruk. Nesoddliv har vært sentrale i utviklingen av The Open Food Network i Norden og benytter det som platform som både produsenter og forbrukrere har glede av.

Dette blir enda viktigere med den landbrukspolitikken vi har i øyeblikket, som jo ikke er spesielt gunstig for mindre produsenter. Vi har som mål å tilrettelegge for mindre produsenter på Nesodden, sånn at lokale kan ha hel, eller deltidsarbeid her ute. Vi skaper en virituell markedsplass for store og små produsenter og forbrukere.

KJERNEVERDIER

Gjennomsiktig prising

Som en del av Open Food Network – Global, deler vi visse kjerneverdier. En av dem er gjennomsiktig prising.

Med alt du kjøper via Nesoddliv, kan du klikke på ‘kakediagrammet’ ved siden av prisen, og du kan se nøyaktig hvor pengene dine går. Med hvert kjøp du gjør, påvirker du den verden vi lever i.

Her kan du se at lokale produsenter får betalt rettferdig, se hvor mye som går til administrasjon, salg, transport og på Nesoddliv ser du også at 2% av vareprisen blir satt av til tiltak for lokal verdiskapning.

Her kan du handle lokalmat.nesoddliv.no

Kjent mat er trygg mat

Nesoddliv formidler kontakt direkte mellom produsenter og forbrukere av lokal og regional mat.

Informasjon er viktig. Vi håper du vil benytte anledningen til å bli bedre kjent med våre produsenter, og få en bedre forståelse av hvor maten din kommer fra, samt hvordan det er produsert.