Den minste løkken = Størst effekt

I sirkulærøkonomien er det et viktig prinsipp som vi kaller “den minste løkken”. . Jo mindre løkken, jo mer effektiv og bærekraftig er systemet – Nekt, Tenk Nytt, Reduser, Gjenbruk og Resirkuler.

Tingenesbibliotek bidrar det til å nekte overflødig forbruk ved a tilby et sted hvor du kan låne stedet for å kjøpe. Det utfordrer oss til å tenke på nye måter om eierskap og forbruk. Ved å låne fra Tingenesbibliotek, kan vi redusere forbruket vårt ved å minimere antall produkter vi kjøper og dermed redusere avfallet vi produserer. Til slutt, Tingenesbibliotek fremmer gjenbruk å økt bruk av tingene våre.  Gjenstander som kan ha samlet støv hjemme får nytt liv og blir brukt av andre i samfunnet i stedet for å ende opp på avfallsplassen. 

Ved à bruke Tingenesbibliotek, kan vi alle bidra til den viktige sirkulære økonomien og hjelpe vart lokale samfunn a trives pa en bærekraftig måte.

Nesoddliv jobber for å fremme den minste løkken-prinsippet her på Nesodden. Gjennom Tingenesbibliotek og andre initiativer, hjelper vi å leve mer bærekraftig og effektivt.

Så neste gang du trenger noe, hvorfor ikke sjekke Tingenesbibliotek først? Hvis ikke vi har det, sjekk om du kan låne et annen sted, om ikke annet kjøpe brukt. Du kan spare penger, redusere avfall, og støtte sirkulærøkonomien. Og husk, hver lille handling teller. Sammen kan vi gjøre en stor forskjell.

del gjerne

Dele på Facebook
Dele på Twitter
Dele på Linkedin
Dele på Epost
Scroll to Top