Gjenbruks Juleverksted

Gjenbruks Juleverksted på Tangenten:
Et Skapende Fellesskap

En hjertevarmende dag med bærekraft og kreativitet

Rett ved siden av Tingenes Bibliotek,  var det julestemning på Tangenten, Nesodden kommunes pulserende samfunnssenter. I samarbeid med kommunen og Natur og Ungdom ble sløydsalen forvandlet til et juleverksted, der fokus lå på gjenbruk og kreativitet. Vårt Gjenbruks Juleverksted var en glitrende demonstrasjon av hvordan vi kan bringe samfunnet sammen gjennom kreativitet og bærekraftige praksiser.

Deltakerne, bestående av både barn og voksne, ble dypt engasjert i de ulike aktivitetene som ble tilbudt.

Vi hadde kreative stasjoner for alle aldre

  1. Juleorigami: Her brettet deltakere fargerike papirer til vakre juledekorasjoner. Det var en fantastisk måte å gjenbruke papir på og skape noe nytt og vakkert.
  2. Gjenbrukslykter fra Syltetøyglass: Gamle syltetøyglass fikk nytt liv som stemningsfulle julelykter. En perfekt kombinasjon av funksjonalitet og estetikk.
  3. Serviettringer til nåleputer: Gamle serviettringer ble omgjort til funksjonelle og vakre nåleputer ved hjelp av ull og filtenåler. En kreativ og praktisk gjenbruksidé.
  4. Tekstilgjenbruk med Knapper: Deltakerne tok i bruk gamle tekstiler for å lage stofftrukne knapper, perfekte for klær hårstrikker eller annet tilbehør.
  5. Plotterkunst: En plotter ble brukt til å omskape papir- og papprester til nyttige gjenstander.
  6. 3D-Print av Telefondeksler: En 3D-printer var i aksjon for å skape nye, personlige telefondeksler – en smart måte å erstatte gamle deksler på.
  7. CNC-Fres: En CNC-fres gjorde treavfall om til leker og julepynt, en vidunderlig demonstrasjon av hvordan industriell teknologi kan brukes i et lokalsamfunn.

Fellesskap og Bærekraft i Fokus

Arrangementet på Tangenten var ikke bare en dag med kreativitet og gjenbruk; det var et vitnesbyrd om styrken i vårt samfunn når vi samles for å dele kunnskap, ressurser og kreativitet. Det viste hvordan et lokalt initiativ kan inspirere og bidra til en større bevegelse for bærekraft og samhold.

Vi ser frem til flere slike begivenheter og håper å se deg og dine der neste gang. Sammen kan vi skape en lysere, grønnere og mer kreativ fremtid for alle på Nesodden

del gjerne

Dele på Facebook
Dele på Twitter
Dele på Linkedin
Dele på Epost
Scroll to Top